След броени дни британският премиер Тереза Мей ще иде отново

...
 След броени дни британският премиер Тереза Мей ще иде отново
Коментари Харесай

Влиза ли Мей в ролята на Варуфакис

 След броени дни английският министър председател Тереза Мей ще иде още веднъж в Брюксел, с цел да се провали още веднъж. Тя желае да анулира отстъпките на Европейски Съюз, с цел да прекара договорката за Brexit през Народното събрание. Ето за какво английският министър-председател би желала да анулира съглашението, което самата тя контракти. Европейски Съюз към този момент разгласи, че това е изключено. С други думи: Мeй прави това, с което Янис Варуфакис се провали по необикновен метод, написа немската N-TV.
Като гръцки финансов министър, дружно с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, той получи мандата на народа и Народното събрание да отхвърли настояванията на кредиторите. Неговият проблем: Европейски Съюз не беше зает с ползите на гръцкото държавно управление, а с ползите на всички останали страни членки и строго преследваше позицията си.
 
Точно пред този проблем е изправена и Мей. Което се усложнява и от обстоятелството, че тя би трябвало да се бори и вкъщи с голяма опозиция. Не единствено опозицията, само че и огромна част от нейната консервативна партия отхвърля контрактуваното от Мей съглашение. А за разлика от Май Варуфакис най-малко представяше оферти за решения.

" Светът знае какво не желае този парламент и през днешния ден би трябвало да изпратим мощно обръщение за това, което желаеме ", съобщи Мей в Камарата на общините. Тук може да вмъкне уточнението – всичко това се случва 58 дни преди към момента годната дата за излизане – в действителност е извънредно време. Което не трансформира обстоятелството, че английската позиция остава чисто пожелално мислене.

Мей по принцип застъпва същите хрумвания, с които тя не проби в Брюксел. Проблемът не е в това, че Брюксел не желае да прояви схващане към британците. Проблемът е, че желанията на британците не могат да бъдат изпълнени.

Това се демонстрира най-добре в защитната уговорка. Това решение планува Англия да остане в митническия съюз с Европейски Съюз след Brexit, до момента в който не се спогодят двете страни за комерсиално съглашение. Целта е да се предотврати основаването на граница сред Северна Ирландия и Ирландия.

 
По публикацията работи: Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР